Chloor + Blond haar = Groene lokken. Hoe zit dat?

Chloor + Blond haar = Groene lokken. Hoe zit dat?

Misschien ken je dat wel, je bent op een heerlijke tropische vakantie en zoekt wat verkoeling door een duik te nemen in het zwembad. Eerst heb je het niet zo door, daarna bekijk je jouw haar eens goed in de spiegel en zie je tot jouw schrik dat jouw ooit zo mooie blonde lokken zijn veranderd in groene lokken.

Het eerste wat even verduidelijkt moet worden is dat het niet door het chloor komt dat jouw haren groen zijn geworden. Maar waarvan dan wel? Jouw haar wordt door de zon, zee en deels door het chloor uitgedroogd, hierdoor wordt jouw haar een stuk poreuzer. Door de waterleidingen stroomt water waar veel koperdeeltjes in zitten en deze koperdeeltjes gaan zich hechten in poreus haar, waardoor jouw haar een groene gloed krijgt. 

Hoe voorkom je dat jouw haar groen wordt? Door te zorgen dat jouw haar niet poreus wordt op jouw vakantie. Dit kan je doen door jouw haar goed te verzorgen. Je kan bijvoorbeeld op jouw vakantie gebruik maken van de Heat and Sun Protector van NATULIQUE. Voordat je naar buiten stapt spray je de Heat and Sun Protector over het gehele haar, hiermee geef je jouw haar als het ware een beschermlaagje tegen verkleuring en beschadiging van de zon. 

Ook is het belangrijk om wat vaker een masker in jouw haar te doen, hierdoor blijft jouw haar gevoed en is het een stuk beter in staat om zich te beschermen tegen invloeden van buitenaf. 

Is jouw haar tóch groen geworden door de koperdeeltjes? Kom dan langs in de salon, dan lossen we dat graag voor je op!