Essentiële Oliën, wat kan je daarmee? Ik vroeg het Diana van Sandwijk, de specialist!

Essentiële Oliën, wat kan je daarmee? Ik vroeg het Diana van Sandwijk, de specialist!

Er wordt steeds meer bekend over essentiële oliën en de positieve effecten daarvan. Zo heb je voor verschillende symptomen en klachten weer een andere olie die bij de situatie past. Omdat ik als kapper graag nauw samenwerk met de natuur is het dan ook voor mij meer dan interessant wat je hiermee allemaal kan.

In het verzamelpand waarin ik ben gevestigd met Calm Hairlounge, werkt ook de onderneemster Diana van Sandwijk. 

Diana werkt al jaren met hele pure essentiële oliën met haar massagebehandelingen en weet daarom ook alle ins en outs van de producten. Omdat zij een expert is op haar vakgebied wilde ik haar graag een aantal vragen stellen voor mijn blog. 

Wat doe jij vooral in jouw Praktijk?

Diana: “In mijn praktijk kun je terecht voor een ontspannende en/of therapeutische massage met essentiële oliën, begeleiding persoonlijke en spirituele ontwikkeling, tarot kaartleggingen  en bodysculpture.”

Met wat voor essentiële oliën werk jij? en heb je een favoriet?

Diana: “Ik werk met de meest pure oliën die op dit moment te krijgen zijn. De oliën van Doterra. Ik heb niet echt een favoriete olie. Het hangt af van hoe ik me voel en waar ik de olie voor wil gebruiken cq nodig heb :).”

Welke essentiële olie adviseer jij als musthave om de koude herfstdagen door te komen?

Diana: “Voor de koude herfstdagen denk ik vooral aan de ‚warme geuren. Sinaasappel, gember, kruidnagel. 

Deze geven een geborgen en warm gevoel. Ze geven echt het buiten is het koud, maar hier binnen is het warm en veilig gevoel voor mij. 

Voor griep en verkoudheid adviseer ik de onguard en air essentiële oliën mengsels. Beiden hebben hun eigen specifieke werking en kunnen helpen om verkoudheidsklachten te verminderen.”

Een essentiele olie inzetten als stress verlager, kan dat? 

Diana: “Ja dat kan zeker. Heel bekend is natuurlijk de lavendel, maar er zijn nog veel meer oliën die ontspannend werken. In mijn blog https://diana-tins.nl/5-essentiele-olien-rollers-voor-drukke-vrouwen/ vind je een aantal tips met verschillende oliën voor verschillende momenten.” 

Kan je de oliën ook aanschaffen om thuis te gebruiken?

Diana: “Uiteraard kan dat :) Als je weet welke oliën je wil kan je die bij mij bestellen of rechtstreeks via www.mydoterra.com/heeldemens . Als je nog niet precies weet welke oliën je wil of nodig hebt kan je ook een afspraak maken dan kijk ik samen met jou welke olie geschikt is voor jou. Ik kan dan een persoonlijk voor jou op maat gemaakt mengsel maken en je een sample meegeven om te proberen. Een sample is trouwens altijd mogelijk, dat is fijn als je een nieuwe olie wil proberen.”

Zijn de oliën ook veilig om bij kinderen te gebruiken? 

Diana: “De meeste essentiële oliën zijn ook goed te gebruiken bij kinderen. Bij kinderen ligt het aantal te gebruiken druppels veel lager. Ik adviseer om altijd even contact op te nemen voor je zelf gaat uitproberen.”

Ik ben snel gevoelig voor hoofdpijn, heb je hiervoor nog tips? 

Diana: “Hoofdpijn is één van de meest voorkomende klachten. En er zijn een aantal oliën die hier tegen kunnen helpen. Er is een specifiek hiervoor samengesteld mengsel, de pasttense, die heel fijn werkt. 

In mijn blog https://diana-tins.nl/welke-essentiele-olien-kunnen-helpen-hoofdpijn/ geef ik ook nog tips en andere oliën die kunnen helpen.”

Hoe kan ik een afspraak bij jou maken? 

Diana: “Een afspraak maken kan via de website www.diana-tins.nl https://dianatins.boekingapp.nl/ of door te bellen of appen 06 57573811 of mailen info@diana-tins.nl”