Gevoelige hoofdhuid? Lees hierover meer

Gevoelige hoofdhuid? Lees hierover meer

Een gevoelige hoofdhuid kan enorm vervelend zijn. Je kan er bijvoorbeeld jeuk, roodheid, een trekkerig gevoel, pijn of schilfers van krijgen. Wat belangrijk is om te weten is dat een gevoelige hoofdhuid meerdere oorzaken kan hebben. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van je hoofdhuid door verkeerde producten, stress, hormonale schommelingen, overgevoeligheid voor bepaalde voeding of plotse verandering van het weer. Het is daarom van belang dat je voor jezelf uitzoekt wat op jou van toepassing is. Om hierachter te kunnen komen kun je een bepaalde checklist voor jezelf afgaan en kijken of het hierdoor beter wordt. Merk je toch dat je er zelf niet uit komt? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een arts, soms is er meer mogelijk dan je denkt! 

  1. Zorg ervoor dat je shampoos en/of producten gebruikt met natuurlijke ingrediënten en zonder parfum. Reguliere shampoos reinigen jouw huid vaak te agressief en bevatten vaak meerdere stoffen die ervoor zorgen dat je hoofdhuid uitdroogt. 
  2. Zorg ervoor dat jouw hoofdhuid niet te lang nat blijft, ga dus niet met nat haar naar bed. Doordat de hoofdhuid te lang vochtig blijft kan je last krijgen van eczeem. 
  3. Kijk ook goed naar je voeding. Onze huid is namelijk een spiegel van wat zich van binnen afspeelt. Misschien ben je overgevoelig voor lactose,soja, nachtschade of schaaldieren? 
  4. Net zoals de rest van jouw huid droog aan kan voelen door wisselingen van temperatuur kan dit ook gebeuren bij jouw hoofdhuid. De huid smeer je in met een rijke crème en klaar is kees. Maar crème op je hoofdhuid? Dat kan. Van NATULIQUE heb je de Exfoliative scalp therapie.   Deze hoofdhuid behandeling is perfect voor het kalmeren, helen en beschermen van een droge, geïrriteerde, gevoelige hoofdhuid. De Exfoliative scalp therapie is rijk aan natuurlijke ingrediënten zoals Ureum, Tea Tree olie en kokos zaad boter.

Over de ingrediënten:

Tea Tree Olie

Bestrijd een geïrriteerde en jeukende hoofdhuid. Heeft antimicrobiële en anti-schimmel eigenschappen en opent verstopte poriën en versterkt de haargroei.

Ureum

Brengt het natuurlijke Ureum gehalte van een droge of geïrriteerde huid op peil.

Kokos Zaad Boter

Beschermt de hoofdhuid en voedt en hydrateert de huid.

Lavendelblad Extract

Kalmeert de hoofdhuid en stimuleert de bloedcirculatie.

Aloe Vera blad Extract

Bevat vitamine A, B en C. Verzacht en heelt de hoofdhuid

Kokos Glycerine

Onttrekt vocht uit de lucht zodat het haar de hele dag door gehydrateerd en verzorgd wordt.