Haar geschiedenis met henna (toekomstig) ontkleuren

Haar geschiedenis met henna (toekomstig) ontkleuren

Waarom het belangrijk is om jouw haar geschiedenis te delen met jouw stylist (ook als het lang geleden is)

Zodra het haar in het verleden met henna is gekleurd kan dit problemen geven tijdens het ontkleuren van het haar. Doordat sommige henna soorten metalen kunnen bevatten zitten kan dit een oxidatie reactie geven zodra het in contact komt met een ontkleuring, met als gevolg dat het haar groen wordt van kleur. Groen is een erg lastige kleur om uit het haar te verwijderen en kan slecht gecamoufleerd worden. 

Het is daarom van belang als je in het verleden ooit jouw haar met henna hebt gekleurd (ook als het al een een aantal jaar geleden is) om dit te delen met jouw stylist. Dit kan namelijk effect hebben op het advies en plan van aanpak. 

In het geval dat het al een hele tijd geleden is dat het haar gekleurd is met henna, wordt er een test pluk gekleurd achterop het hoofd. Zo wordt er gekeken of het haar een reactie geeft op het ontkleuren. Mocht de uitkomst goed zijn, dan kan er een vervolgafspraak worden ingepland om het gehele haar te kleuren. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt de test pluk weer terug gekleurd zodat het niet opvalt in de rest van het haar en is het helaas niet mogelijk om het haar lichter te kleuren tot de restanten van de henna zijn uitgegroeid.

#betterbesafethansorry