Haarverlies bij heren, hoe zit dit?

Haarverlies bij heren, hoe zit dit?

Bij de heren (in sommige gevallen ook bij de dames) is haaruitval een veelbesproken probleem. Maar bij veel jonge heren roept dit toch een aantal vragen op. Ondanks dat haaruitval vele redenen kan hebben zal ik antwoord geven op het meest voorkomende scenario. Mocht je twijfelen over jouw haaruitval, aarzel dan niet om contact op te nemen met een arts. In sommige gevallen kan het een kenmerk zijn van onderliggende ziekten. 

Waarom verdwijnt het haar alleen bovenop het hoofd?

Dit komt omdat je verschillende haarsoorten op het hoofd hebt. De zij en achterkant van het hoofd is bedekt met lichaamshaar, denk bijvoorbeeld aan het haar op je benen, oksels etc. Dit haar is een stuk sterker. Bovenop het hoofd is écht je hoofdhaar, dit kan door stress, hormonen of medicatie of andere oorzaken uitvallen. 

Waarom valt het haar bij mij wel uit en bij de buurman niet?

De meest voorkomende oorzaak van haaruitval bij heren wordt veroorzaakt door het hormoon: Testosteron. Doordat je ouder wordt maak je als man meer testosteron aan. Dat hormoon vermindert de doorbloeding van het haar en verkort zo de levensduur van het haar, hierdoor verlies je meer haren dan dat er aangroeien. 

Kan ik er iets tegen doen?

Ja en Nee.  De kaalheid volledig stoppen dat is niet mogelijk, omdat het een hormonaal proces is van binnenuit. Hierop kan je geen invloed uitoefenen. Wat je wél kan doen is het verzorgen van de haren die je nu hebt en die zo sterk mogelijk maken. De anti-hairloss van NATULIQUE kan hierbij helpen. 

Wat doet de anti-hairloss van NATULIQUE? 

De grootste veroorzaker van haaruitval is DHT (dihydrotestosteron), een biologisch actieve stof die in de cel wordt gemaakt uit testosteron. Door deze stof wordt de absorptie van essentiële voedingsstoffen en daarmee de werking van haarzakjes verstoord.

De NATULIQUE Anti-Hair Loss producten vergemakkelijken de effectieve communicatie van de cellen en houdt ze bij elkaar om de effecten van DHT te voorkomen. Ook verhoogt het de doorbloeding van de hoofdhuid, waardoor de huid en de haarzakjes goed worden gevoed. Dit zorgt uiteindelijk voor een verhoogde haargroei,minder haarverlies, sterker haar en een gezondere hoofdhuid.

De NATULIQUE Anti-Hair Loss lijn werkt op basis van geavanceerde Scandinavische BioScience bestaande uit apigenine, oleanolzuur en castorolie. Ook bevat het gecertificeerde biologische aloë vera, olijf fruitextracten, amandelolie, gemberwortel, rozenbloemwater, pure zijde en andere heilzame oliën en natuurlijke extracten om haaruitval te voorkomen en de natuurlijke groei van het haar te stimuleren.

Meer lezen over de Anti-hairloss van NATULIQUE? Klik dan hier

De Anti-hairloss shampoo en conditioner zijn te verkrijgen in de salon.