Je grijze haren laten uitgroeien, niet meer verven. Hoe gaat dat in zijn werk?

Je grijze haren laten uitgroeien, niet meer verven. Hoe gaat dat in zijn werk?

Misschien herken je het wel, elke 2,3 of 4 weken je grijze uitgroei bijwerken. Voor velen een reden om toch uiteindelijk de keuze te maken om te stoppen met kleuren. Hoe pak je dit aan? Je wil immers er niet onverzorgd bij lopen. 

Heb je een donkere kleur?

Het contrast tussen jouw donkere kleur en de wit/grijze uitgroei is natuurlijk enorm. Om dit minder te laten opvallen zou je bijvoorbeeld:

  1. Jouw punten lichter (en assiger) maken
  2. Jouw donkere kleur i.p.v. helemaal inzetten op de aanzet met folies werken dat jouw uitgroei langzaam mee blend met de rest van jouw haar.
  3. Langzaam de uitgroei kleur steeds een stukje lichter laten kleuren bij iedere behandeling

Heb je een lichte haarkleur?

Wat dan belangrijk is om te bekijken is of jouw kleur nóg lichter gemaakt moet worden om het haar bijvoorbeeld in een grijze kleur te tonen. Dit houdt in dat de warme pigmenten in de huidige (geverfde) haarkleur zitten geneutraliseerd worden met een zachte kleuring, hierdoor kun je het haar inkleuren met een zilvere of antraciet grijze kleur waardoor de overgang naar het natuurlijke witte of grijze haar minder zichtbaar is. 

Andere structuur

Zodra jouw haar niet meer gekleurd is kan heel anders aanvoelen. Het kan bijvoorbeeld wat stugger en wat dikker zijn dan je gewend bent. Wat belangrijk is, is dat je jouw verzorging en styling routine hierop aanpast. Je zal merken dat het haar ook sneller droog is, om dit zo goed mogelijk te verzorgen kan je denken aan de Nourishing shampoo en conditioner van NATULIQUE. Deze producten geven een goede basis voor gehydrateerd en glad haar.