Je haar borstelen, in nat of in droog haar?

Je haar borstelen, in nat of in droog haar?

Waarschijnlijk denk je er al niet meer bij na hoe je jouw haar borstelt. Toch zijn er wat tips om jouw haar er nóg beter uit te laten zien.

Het is belangrijk om te weten dat zolang jouw haar nat (of handdoek droog) is dat jouw haar op zijn kwetsbaarst is. Doordat het haar nat is is het namelijk volledig uitgerekt. Dat is waarom jouw haar langer lijkt als het nat is. Omdat het volledig uitgerekt is,is het zo dat wanneer je met jouw borstel of kam door je haar gaat dat jouw haar niet flexibel mee rekt, hierdoor kan jouw haar afbreken. Daarom is het advies voor mensen met steil haar: Borstel jouw haar voornamelijk als het droog is. 

Voor mensen met krullend haar ligt het net even anders. Het haar is alsnog op zijn kwetsbaarst zolang het nat is (of handdoek droog). Bij krullend haar is het advies om met de juiste conditioner of masker in het haar voorzichtig te ontwarren met je vingers of een grove kam. Als je het haar namelijk pas borstelt zodra het droog is, krijg je een enorm kapsel vol pluis. Om dit te voorkomen ontwar je dus jouw haar zodra het nat is met verzorging in het haar, daarna spoel je voorzichtig je verzorging uit en maak je jouw haar handdoek droog. Daarna breng je jouw favoriete styling producten aan en  kam je jouw haar voorzichtig met een grove kam of een geschikte borstel.

Wat ook belangrijk is: Borstel jouw haar van onder naar boven. 

Heb jij ontzettend last van knopen en klitten in jouw haar, begin dan bij de onderkant van jouw haar met voorzichtig uit te borstelen en werk langzaam steeds meer naar boven. Als je bovenop begint en direct over je hele lengte wil borstelen duw je als het ware alle knopen strakker in elkaar, hierdoor wordt het lastiger om jouw haar te ontwarren zonder dat jouw haar beschadigd of afbreekt.