Lang, langer, langst. Hoe krijg je mooi lang haar?

Lang, langer, langst. Hoe krijg je mooi lang haar?

Lange gezonde lokken, wie wil dat nou niet? Er zijn toch een aantal elementen die meespelen als je graag lang en gezond jouw haar wil laten groeien. Hieronder vind je wat tips!

  1. Wie lang haar wil moet regelmatig zijn/haar haar knippen. Dat klinkt onlogisch, niet? Door je haar regelmatig te knippen, zorg je ervoor dat jouw punten voller en sterker blijven. Hierdoor heb je minder kans op slijtage in je punten. Slijtage aan de punt komt voornamelijk door wrijving langs kleding, hierdoor kan het afbreken. Eens per 6 weken voor degene waarbij het haar nog echt een stuk korter is en eens per seizoen als jouw haar al lang is, maar je het nóg langer wilt.
  1. Stop met iedere dag jouw haar wassen. Hierdoor drogen jouw lengten en punten uit. Als je dit al jaren gewend bent is het in het begin een uitdaging. Probeer daarom om jouw hoofdhuid te trainen om telkens een extra dag te verlengen dat je jouw haar niet wast. Om ervoor te zorgen dat je niet rondloopt met een vet look alsof je jouw haar hebt ingesmeerd met de bittergarnituur van afgelopen weekend, kun je droogshampoo gebruiken. Een droogshampoo geeft een matte finish waardoor jouw haar er minder vet uitziet en het frisser ruikt. Ook krijg je van droogshampoo volume, win/win dus!
  2.  Natuurlijke verzorging. Een shampoo en conditioner waarbij geen gebruik wordt gemaakt van siliconen, parabenen en sulfaten is de musthave voor jouw toekomstige lange haar. Deze ingrediënten zorgen er namelijk voor dat jouw haar niet goed de verzorging kan opnemen. Siliconen leggen een zogezegd laagje om jouw haar heen. Dit nestelt zich in jouw haarschubben, hierdoor voelt jouw haar wel zacht aan, maar kunnen de verzorgende ingrediënten niet meer voor jouw haar zorgen waardoor jouw haar kan beschadigen of afbreken. 
  3. Het klinkt misschien logisch, maar gezonde voeding is erg belangrijk! Jouw huid is een spiegel van wat zich van binnen afspeelt. Zo ook jouw hoofdhuid en alles wat zich daar afspeelt. Door de juiste vitamines wordt het proces van haargroei verbeterd. Denk hierbij aan Vitamine A, B, C, D en E.
  4. Borstel jouw haar regelmatig op een dag. Door het borstelen van jouw haar stimuleer je jouw hoofdhuid voor een betere doorbloeding. Ook zorg je ervoor dat de natuurlijke vetten van jouw hoofdhuid zich verspreiden over de lengten en punten en wordt het haar natuurlijk geconditioneerd.