Masker of Conditioner?

Masker of Conditioner?

Wanneer gebruik je een masker en wanneer kies je voor een conditioner?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat zodra je jouw haar onder de microscoop bekijkt, je haar uit meerdere lagen bestaat:

-Het merg (de binnenste laag)

-De vezellaag (de middelste laag)

-De schubbenlaag (de buitenste laag)

Dat ziet er ongeveer zo uit:

Conditioner

Een conditioner gebruik je nadat je jouw haar gewassen hebt met shampoo. Shampoo zorgt er voor dat jouw haarschubben open zullen gaan waardoor je jouw haar goed kan wassen. Een conditioner zorgt voor het afsluiten van jouw schubbenlaag (de buitenste laag). Door de zure PH waarde in de conditioner sluiten je schubben waardoor jouw haar beter beschermd is voor beschadigingen van buitenaf en jouw haar er glanzend uit zal zien.

Wat belangrijk is voor jouw conditioner is dat jouw conditioner het liefst geen siliconen bevat, deze siliconen nestelen zich in jouw haarschubben waardoor het haar er wel glanzend uit zal zien,  maar de schubben zich niet volledig kunnen sluiten. Hierdoor zal jouw haar op lange termijn slechter van kwaliteit worden omdat het zich niet meer kan beschermen voor invloeden van buitenaf. 

Masker 

Een masker verzorgd jouw haar tot in de tweede laag, de vezellaag. Om jouw haar tot in de vezellaag te verzorgen heeft een masker een inwerktijd nodig van minimaal 10 minuten om tot in jouw schubbenlaag door te dringen en jouw vezellaag te verzorgen. Welke verzorging jouw vezellaag nodig heeft is per persoon verschillend. Soms heeft jouw haar meer proteïne nodig voor een betere elasticiteit en soms heeft jouw haar vocht te kort waardoor het erg droog voelt.