NATULIQUE Certified organic beauty

NATULIQUE Certified organic beauty

Het verhaal van NATULIQUE 

NATULIQUE in de salon

Allereerst: Wij zijn enthousiast over NATULIQUE. Wij hechten waarde aan een product met natuurlijke ingrediënten en wij delen de filosofie, welke tot doel heeft een bijdrage te leveren aan de gezondheid van mens, dier en planeet. Met veel passie inspireert NATULIQUE ons met trainingen, inspiratiedagen en events. We geven graag persoonlijke adviezen zijn supporters van een bewuste levensstijl, in een fashionable omgeving.

De founders

De founders van NATULIQUE, Mette Lykkegaard en Stig Bundgaard, werden zich eind jaren ‘80 pijnlijk bewust van de gevolgen van chemicaliën en synthetische stoffen op hun gezondheid. Na de geboorte van hun tweeling die allergisch bleek voor allerlei ingrediënten, ontdekten zij halverwege de jaren ‘90 dat er nog steeds maar weinig aanbod van biologische en duurzame verzorgingsproducten was. Hierdoor besloten zij zelf een merk te creëren met betere en meer betrouwbare producten: NATULIQUE.

360BIOCERT

Duurzaam en biologisch -360BIOCERT het door NATULIQUE in het leven geroepen label 360BIOCERT garandeert ethische integriteit op gebied van ingrediënten (geen microplastics, geen synthetische geur-en kleurstoffen, vulmiddelen etc.), cosmetische wetgeving, dierproeven, duurzame verpakking, biologische teelt, kwaliteitscontrole, kinderarbeid en moderne slavernij. 360BIOCERT gaat hierin veel verder dan andere eco-labels, het initiatief is namelijk ontstaan uit onvrede over de gangbare vrijblijvendheid ten aanzien van producenten en de visie dat ‘eco’ veel breder is dan alleen ingrediënten. Denemarken loopt wereldwijd mijlenver voor op gebied van groene energie en een duurzame, gezonde lifestyle. Op sociaal niveau zijn vertrouwen, liefdevolle relaties, oprechte zorg en aandacht voor elkaar diepgeworteld in het Deense DNA. De Deense overheid vertaalt dit bijvoorbeeld naar een strenge, beschermende wetgeving op gebied van chemische stoffen in cosmetica. De lijst van verboden ingrediënten telt maar liefst 1372 gevaarlijke chemicaliën. Ter vergelijking: de VS verbieden via de FDA 11 stoffen. Met NATULIQUE willen Mette en Stig mensen over de hele wereld de kans geven om ook bij de kapper en voor hun haarverzorging thuis te kiezen voor een organic en duurzame toekomst.