Peace silk

Peace silk

NATULIQUE-producten zonder vegan certificaat

Misschien is het je opgevallen dat enkele NATULIQUE-producten geen vegan certificaat bevatten. Dit komt omdat er zijde in deze producten zit. Om zijde te verkrijgen heb je een dier, een rups nodig, dus is het product niet vegan. Het voordeel van zijde in NATULIQUE-producten is dat het haar glad en glanzend wordt en het daardoor een fantastisch ingrediënt is. NATULIQUE gebruikt hier Peace Silk voor, maar wat houdt dat in?

Peace Silk

Zijderupsen maken een cocon van zijdedraden, deze zijde wordt verwerkt om te gebruiken in producten.

Er zijn ongeveer 3000 cocons nodig voor 450 gram zijde. Er zijn alleen grote verschillen in hoe zijde verkregen wordt. Bij traditioneel gewonnen zijde gebruiken de zijdefabrikanten gas of stoom om de zijderupsen te doden. Vervolgens gebruiken ze de cocons voor de zijde.

Peace Silk is een diervriendelijk alternatief, wat gebruikt wordt voor de NATULIQUE-producten. De zijderups spint haar cocon, transformeert daarbinnen tot een vlinder en verlaat vervolgens de cocon door een zelfgemaakt gat. Pas daarna worden de cocons verwerkt, waardoor het leven van de rupsen en vlinders wordt beschermd. Op deze manier draagt NATULIQUE ook met producten zonder vegan certificaat bij aan het dierenwelzijn.

#becrueltyfree