Proces van minder jouw haar wassen

Proces van minder jouw haar wassen

Soms hoor ik wel eens mensen die iedere dag hun haar wassen, anders is het vies, toch?  Nope! Het is juist beter voor jouw haar en hoofdhuid om het niet iedere dag te wassen. Doordat je jouw haar iedere dag wast kunnen zowel haar en hoofdhuid uitdrogen. 

Doordat je jouw huid iedere dag reinigt stimuleer je de aanmaak van talg en natuurlijke vetten, dus hoe meer je jouw haar wast, hoe sneller jouw haar vet wordt. Nu begrijp ik dat het proces van iedere dag jouw haar wassen een deel is geworden van jouw dagelijkse routine en dat dit best lastig is om dit af te leren. Probeer daarom om jouw hoofdhuid te “trainen” door jouw wasdag iedere keer langzaam met een dag extra uit te stellen. Hierdoor kan jouw hoofdhuid wennen aan de nieuwe situatie en zal jouw hoofdhuid steeds minder snel vet worden.  Om tóch een beetje fris voor de dag te komen kan je ervoor kiezen om een droogshampoo aan te brengen in het haar. Een droogshampoo zorgt ervoor dat jouw haar niet meer zo glanzend vet is en geeft een matte finished look waardoor het er schoner uitziet en het ook frisser ruikt en meer volume krijgt. In de salon heb ik twee verschillende soorten droogshampoo: De anti-pollutive en de Volumizing dry shampoo. De anti-pollutive zorgt voornamelijk voor de schoon-uitziende look en geeft geen stevige hold zonder witte waas. De volumizing dry shampoo zegt het eigenlijk al VOLUME! Deze droogshampoo is multifunctioneel, het geeft veel volume en zorgt voor een schoon-uitziende look.

Voor beide droogshampoos geldt: Schud de droogshampoo tot je een balletje hoort, trek vervolgens op het hoofd een aantal scheidingen open en spray de droogshampoo vanaf een afstand van ongeveer 20 cm vanaf het hoofd bij de aanzet. Hierdoor pak je het probleem aan bij de wortel en krijg je volume op de plekken waar je dit wil! Laat het product even een aantal seconden drogen en verdeel daarna met de vingertoppen in een masserende beweging het product goed over de hoofdhuid. Spoel het product niet uit.