Salty beach waves, hoe doe je dat?

Salty beach waves, hoe doe je dat?

De salty beach waves, het is bijna niet meer weg te denken uit de modebladen en social media.

De salty beach waves is een manier waarop je jouw haren kan stylen waarbij het er effortless uitziet maar wel verzorgd. Je creëert deze look door middel van een stijltang of een krultang en de juiste producten. 

Zorg ervoor dat jouw haar niet te glad is, hierdoor blijven de waves een stuk minder goed zitten. 

Wat je zou kunnen doen om het haar wat minder glad te maken is:

Het sprayen van de Beach wave ocean spray van NATULIQUE of door middel van het sprayen van een droogshampoo.

Hierbij is de Beach wave ocean spray een product wat je ook op handdoekdroog haar zou kunnen aanbrengen voordat je jouw haar droog maakt en is de droogshampoo de perfecte productkeuze als jouw haar al droog is en nog wat extra body nodig heeft. Tip: De anti-pollutive dry shampoo van NATULIQUE geeft hierbij een lichte body, hierdoor voelt het niet heel stug aan maar zorgt het er wel voor dat het haar niet vet oogt en net iets meer stevigheid bied. De Volumizing dry shampoo ook van NATULIQUE geeft daarentegen een strong body, dit is dus voor extra volume en stevigheid. 

Nu je jouw haar hebt voorbehandeld ga je aan de slag met het echte werk, de waves. 

Zorg ervoor dat je een goede heat protector gebruikt voordat je begint. Denk hierbij aan de Heat and sun protector van NATULIQUE, dit omdat jouw stijltang of krultang al gauw zo’n 180 graden bereikt (pas dus goed op dat je jouw handen, oren, hals en gezicht niet verbrand).

Deel jouw haar nu in 2 of in het geval van veel haar zelfs in 3 of in 4 delen af en zet de rest weg met een klem of een elastiek.  Spray over iedere lok haar die je wil gaan krullen jouw heat protector en zorg dat je deze even door borstelt. Vervolgens maak je met de stijltang of krultang jouw krul er in hoe je gewend bent, maar laat voor deze look jouw punten uit de krul of stijltang! Hierdoor blijven jouw punten stijl en geef je jouw look meer een effortless uitstraling en behoud je meer lengte dan wanneer je jouw haar helemaal krult tot in de punt.  Herhaal deze stap tot je helemaal boven bent en laat jouw haar eerst goed afkoelen. Een warme krul zakt namelijk sneller uit omdat deze nog een andere vorm kan aannemen.  Als jouw haar helemaal afgekoeld is, spray je er een beetje van jouw favoriete haarspray over en wacht tot de haarspray droog is (dit gaat erg snel).  Doe nu een beetje haarolie op jouw handpalm, vaak is 1 a 2 pompjes voldoende. Verdeel dit over jouw hele hele handen zowel aan de binnenkant als de buitenkant. Kam nu met jouw vingers voorzichtig door je waves. Doordat je de olie op zowel de binnenkant als de buitenkant van jouw handen aanbrengt zorg je ervoor dat jouw haar minder snel gaat pluizen. Heb jij ‘m al geprobeerd? Deel jouw look dan op Instagram met de hashtag #calmhairlounge