STYLING TIPS

STYLING TIPS

Ik krijg wel eens van mensen de vraag:  Wat is nou dé styling tip? Het antwoord daarop is iets minder simpel. Je hebt namelijk enorm veel verschillende haartypes, haarlengtes en voorkeuren. En daar horen ook andere adviezen bij. Om toch wat handvatten te geven voor jouw kapsel heb ik hier een aantal tips waarbij je op zoek kunt naar wat bij jou van toepassing is. 

Kort haar (stijl van nature) 

Heb jij stijl haar van nature en ben je op zoek naar meer volume?  Zorg ervoor dat jouw haar niet te zacht is. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw haar plat zit en geen houvast heeft. Om dit op te lossen kun je bijvoorbeeld een droogshampoo gebruiken in combinatie met een wax. De droogshampoo zorgt ervoor dat jouw haar volume krijgt. Je sprayt de droogshampoo op de plek waar jij volume wil, op de hoofdhuid. Dit geeft jouw haar bij de haaraanzet meer body waardoor het beter rechtop blijft staan. Op de punten kan je daarna een klein beetje pasta in kneden om het geheel wat meer vorm en glans te geven. 

De producten die je hiervoor zou kunnen gebruiken: 

Volumizing dry shampoo van NATULIQUE

Defining hold styling paste van NATULIQUE 

Kort/Medium/Lang haar (krullend van nature)

Heb jij krullend haar van nature? Wat bij krullend haar van belang is dat je jouw haar niet door borstelt zolang jouw haar droog is. Hierdoor krijg je enorm veel pluis en hier is bijna met geen product op tegenop te boksen. Wat doe je dan wel? Maak jouw haar nat en zorg ervoor dat je jouw haar met een milde shampoo wast. Hierdoor drogen jouw krullen minder snel uit (lees minder pluis). Doe vervolgens een verzorgende conditioner of masker in jouw haar en laat het de (zoals op jouw product aangegeven) geadviseerde inwerktijd zitten. Kam met een grove kam of met jouw vingers door je krullen onder de douche nu de verzorging er in zit. Let wel op dat je niet te hard door jouw haar gaat, je haar is namelijk zolang het nat is erg kwetsbaar. Spoel de conditioner vervolgens uit en kneed het voorzichtig droog met een handdoek of t-shirt. Nu wordt het tijd voor de stylingsproducten. Kneed een ruime hoeveelheid verzorgende crème en-of gel in jouw haar. Deel vervolgens jouw haar af in meerdere lagen en zet jouw haar vast met een clip. Nu werk je jouw weg van onder naar boven in jouw haar. Pak kleine strengen en borstel deze voorzichtig een keer door, zodra je erdoor bent kun je in die streng haar voorzichtig kneden. Merk je dat jouw krul niet vanzelf goed mee krult? Draai dan een streng haar die niet goed mee krult om je vinger, hierdoor kan je jouw haar letterlijk een handje helpen. Zodra je dit over je gehele haar hebt gedaan kun je er voor kiezen of je jouw haar aan de lucht laat drogen of dat je jouw haar wil föhnen. Als je jouw haar wil föhnen is het belangrijk dat je een diffuser opzetstuk op jouw föhn zet. Hierdoor voorkom je dat de föhn jouw krullen uit elkaar blaast en voorkom je pluis. Blaas daarom ook niet met de hardste stand van jouw föhn maar blaas liever met een medium stand jouw krullen droog en probeer tot jouw product opgedroogd is niet meer aan jouw haar te zitten. 

Oké, nu jouw krullen droog zijn kun je het nog natuurlijker maken. Soms is het namelijk het geval dat jouw krullen van je product een beetje hard zijn geworden, geen probleem. Doe wat haarolie op je handpalmen en verdeel over je handen (zowel de binnen als buitenkant van je handen!). Kneed nu voorzichtig door jouw haar, maar kam niet met jouw vingers meer door jouw krullen. 

De producten die je hiervoor zou kunnen gebruiken:

Nourishing shampoo & conditioner van NATULIQUE

Curl defining hair cream van NATULIQUE

Flexible styling gel van NATULIQUE

Moroccan argan oil van NATULIQUE 

Medium/Lang haar (stijl van nature)

Bij een medium lengte haar (denk aan haar tot maximaal jouw sleutelbeen) is het van belang om te weten: Wil je jouw haar stijl en glad dragen? of houd je meer van textuur en volume?

Voor stijl en glad haar kun je het beste gebruik maken van een verzorgende crème zolang jouw haar nat is en een olie zodra jouw haar droog is. Hierdoor maak je jouw haar glad en zorg je dat het wat zwaarder wordt.  Wil je eerder meer textuur en volume? Kies dan voor lichtgewicht producten die wat meer body geven. Denk hierbij een een mousse zolang jouw haar nat is en een aanzet spray om volume te creëren.Als jouw haar zit hoe je hebben wil spray je jouw look af met een hairspray. Hierdoor wordt jouw haar stugger en blijft jouw look heel de dag (of meerdere dagen) zitten! 

De producten die je hiervoor kan gebruiken:Voor stijl en glad haar:

Voor stijl en glad haar:

Nourishing hair cream van NATULIQUE

Moroccan argan oil van NATULIQUE

Voor textuur en volume:

Volume shape hair mousse van NATULIQUE

Root lifter of Beach wave ocean spray van NATULIQUE

Medium hold hairspray van NATULIQUE