Zomerse temperaturen, heerlijk! Maar hoe bescherm je jouw haar?

Zomerse temperaturen, heerlijk! Maar hoe bescherm je jouw haar?

Het is weer zo ver, zomer! De warme zon op je gezicht, een heerlijk koud drankje erbij, een goed boek en tot slot even je huid insmeren zodat je bent beschermt tegen de zon. En je haar? Hoe bescherm je jouw haar tegen de zon? 

Zodra de zomermaanden weer beginnen zal je het vast merken. Jouw altijd zo mooie haarkleur vervaagt sneller, de lengten en punten van je haar worden droger, het pluist daardoor meer en (voor de blondines) jouw haar wordt een stuk sneller geel van kleur.  Hieronder vind je wat tips om jouw haar te kunnen beschermen deze zomermaanden.

  1. Voorkomen is beter dan genezen. Dat wist je waarschijnlijk al, maar het is écht zo! Zorg ervoor dat jouw haar voordat je de zon in gaat beschermt is tegen de zon. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de Heat & Sun Protector van NATULIQUE  te sprayen over jouw lengte en punten. Hierdoor leg je een beschermlaagje over jouw haar heen waardoor de zon minder makkelijk jouw haar beschadigd.
  2. Als jouw haar al erg droog geworden is, zorg er dan voor dat je jouw haar even verwend met een goed vocht inbrengend masker. Hierdoor breng je het vochtbalans in jouw haar weer helemaal terug op peil en kun je gedag zeggen tegen droog en pluizig haar! Denk hierbij aan de Intensive hair mask van NATULIQUE. NATULIQUE Intensive hair mask is een geweldig aftersun masker voor het haar. De rijke samenstelling met amandelolie, zonnebloemolie, arganolie en shea boter maakt het tot een uniek totaalpakket om zowel haar als hoofdhuid te verzachten, onderhouden en verzorgen voor gezond en glanzend haar. Was jouw haar met je favoriete NATULIQUE shampoo en breng vervolgens het masker aan in je haar en laat deze 15-60 minuten inwerken en spoel het daarna grondig uit.
  3. De zon kan er ook voor zorgen dat de koele haarkleuren veranderen in warm uitziende lokken, heel vervelend. Ik hoor je denken, hoe kan dit dan? Dit komt doordat de zon ervoor zorgt dat jouw haarkleur lichter wordt, waardoor er meer warmte vrij komt (lees; geel,oranje,rode pigmenten). Om dit op te lossen is het van belang dat je goed bekijkt welke kleur jouw haar gekregen heeft van de zon. Is het meer goud/geel? of toch meer Oranje/rood? In het geval van goud/gele tint kan je jouw haar behandelen met een Silver Shampoo & Conditioner denk hierbij aan Pure silver shampoo of Pure silver conditioner van NATULIQUE. De paarse pigmenten zorgen ervoor dat jouw gele kleur geneutraliseerd wordt en je weer een mooie koele kleur creëert. Helaas is het in het geval van Oranje/Rood iets minder makkelijk om thuis te behandelen, omdat je hiervoor een blauw pigment nodig hebt om jouw haar weer te voorzien van een koele tint. Om jouw kleur tóch op te kunnen frissen kan je bijvoorbeeld een afspraak maken voor een Toner behandeling. Dit is een milde haarkleuring waarmee de warme tinten worden geneutraliseerd en jij weer je koele lokken terug krijgt!