Alles over jouw haar tijdens en na jouw zwangerschap

Alles over jouw haar tijdens en na jouw zwangerschap

Tijdens en na jouw zwangerschap krijgt jouw lichaam flink wat te verduren, er wordt immers nieuw leven gecreëerd in jouw lichaam! Je zal daardoor merken dat jouw haar toch nét even anders zit dan normaal. 

Je zult bijvoorbeeld kunnen merken dat jouw haar voller wordt. Dit komt door een verhoogd gehalte van het hormoon oestrogeen in het bloed. Oestrogeen zorgt ervoor dat je haar in de ‘rustfase’ blijft zitten. Dit betekend dat de haren die je normaal gesproken gedurende de dag zou verliezen tijdens jouw zwangerschap blijven zitten.

Zodra de baby is geboren verlies je helaas deze extra haren allemaal weer. Het kan zelfs zijn dat je minder vol haar hebt als dat je wellicht voor je zwangerschap had. Geen paniek, dit komt uiteindelijk allemaal weer goed.

Bij vrouwen die borstvoeding geven gaat dit proces van haaruitval iets geleidelijker, omdat het hormoon bij hen minder snel afneemt. 

Praktijkervaring wijst uit dat de meeste vrouwen vaak rond de 7e maand na de bevalling zich bewust worden van het haar uitval. Het haar wat uitgevallen is is namelijk weer aan het groeien.In het begin kan dit soms een beetje lastig zijn aangezien de groeiende haren nog erg kort zijn. Je kan dan denken aan korte plukken langs de haarlijn langs het gezicht. Geen zorgen, ook dit komt goed. 

Om ervoor te zorgen dat jouw haar er toch ondanks deze fase gezond uit blijft zien is het belangrijk om jouw haar en hoofdhuid goed te verzorgen. De hoofdhuid kan in sommige gevallen wat geïrriteerd raken door de wisseling. Je kan bijvoorbeeld eens per week er voor kiezen om je hoofdhuid te exfoliëren met de exfoliative scalp therapie van NATULIQUE. Over dit product kun je meer lezen in een eerdere blog over een gevoelige hoofdhuid. Om jouw haar te verzorgen kan je een masker in het haar aanbrengen om het haar sterker te maken en slijtage te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de intensive hairmask van NATULIQUE.